Mielőtt magamról írnék, sokkal fontosabbnak tartom, hogy leírjam, hogy miben tudok segíteni, miben segítenek az online lakberendezési kurzusok.

Mit csinál egy lakberendező?

Ügyfél megkeresi, elmondja mit szeretne, elvállalja a munkát, tervez, átbeszél, módosít. Majd tervez, átbeszél, módosít, és még pár körben megismétlik és jó esetben a végére is érnek és mindenki örül. Rosszabb esetben nem egy hullámhosszon vannak és inkább csak szenvedés a közös munka.

De mi van azokkal az emberekkel – és ők vannak sokkal többen – akik nem szeretnének/tudnak lakberendezőt fogadni? Vagy csak érdeklődnek a lakberendezés iránt és szeretnék maguk menedzselni a felújítást? Egy kicsit megtanulni, hogy mit és hogyan kell csinálni… Nem akarnak egy OKJ suliba beülni, de az információt keresik, mert hülyeséget se szeretnének csinálni.

Semmi. Velük nem foglalkozott senki. Eddig.

Lehetett olvasgatni a neten, keresgélni a valóban fontos információkat a 6.456.342 Google találat között és megérzés alapján eldönteni, hogy amit olvasott az vajon igaz, vagy valami óriási baromság.

Online kurzusok

Krivarics Ditta OtthonkommandóAmikor a blogolás kapcsán szembesültem ezzel az információéhes tömeggel, akkor azon kezdtem gondolkodni, hogy hogyan segíthetnék nekik, Neked. A részleteket majd elolvashatod lejjebb, a lényeg, hogy így születtek meg az online lakberendezési kurzusok! Kimondottan azzal a céllal és arra fókuszálva, hogy a szükséges tudást, teljesen közérthetően, egyszerűen, minden felesleges rizsa és sallang nélkül átadjam és egy teljesen laikus, érdeklődő ember is megértse és alkalmazni tudja a tanultakat.

Közösség

Krivarics Ditta OtthonkommandóSok évig így ment, aztán nemrég rájöttem, hogy nem csak a tananyagokat hoztam létre, nem tudatosan, de felépítettem egy közösséget, Magyarország egyetlen lakberendezési tanuló közösségét! Ami csak egy zárt hallgatói csoportnak indult, abból egy összetartó, jókedvű, segítőkész csapat lett. Egy csoport, ahol kérdezni lehet, támogatnak, segítenek ötletelni. Ha valami nem oké, azt is megmondják, ugyanakkor senki nem ítélkezik, nyoma sincs az online térben oly jellemző fikázásnak és beszólogatásoknak. Együtt sírunk, ha lelépett a kőműves, vagy elrontották a burkolást és együtt örülünk, ha valaki beköltözik friss és új otthonába.

Ezt a kettőt tudom Neked adni: tudást és, hogy egy különleges csapat tagja lehess.

És akkor pár szó rólam

Krivarics Ditta Régi házból új otthon2003-ban végeztem a KREA Design Iskolában, de nem kezdtem azonnal főállásban a lakberendezéssel foglalkozni, mert a Szalai András, az ottani művtöri tanárom hatására mély szerelembe estem a művészettörténettel, így innen egyenes utam vezetett az ELTE Művészettörténet szakára. 5 csodás évet töltöttem itt, örömmel tanultam több ezer oldalt a vizsgákra, és örömmel olvastam könyveket olyan nyelveken, amelyeken nem beszéltek. Tényleg nem értem, hogy tudtam német meg francia könyveket kijegyzetelni… A művészettörténet mellé bezsebeltem még egy tanári diplomát, majd elvégeztem a BÁV – szőnyeg- és bútorbecsüs tanfolyamát. Épp, hogy újra beültem az iskolapadba, a MOME Múzeumi menedzsment posztgrad. képzésére, terhes lettem, így ezen tanulmányaimat félbehagytam. 2011. májusában indítottam el az Otthonkommandó blogot, amivel az életem egy teljesen új szakaszába lépett…

 

Ez történt 2011 óta…

2011 tavasz – elindul az Otthonkommandó blog

2012. március – az első lakberendezési hobbi tanfolyam Budapesten.

2012. november – Az első ONLINE tanfolyam!

2013 április – Új tanfolyam! Megtartom az első Konyhatervezés tanfolyamot!

2013. április 29. – Házat veszünk és ezzel útjára indul a HÁZPROJEKT!

2013. november – Elindul a Találd meg az otthonod stílusát tanfolyam első része online.

2014 nyár – Elindul a Decor Labor, azaz a saját tervezésű és gyártású stencilek.

  1. augusztus 1. – végleg búcsút mondunk a fővárosnak és vidéki lakosok leszünk.

2015. február – Az új (jelenlegi) tanfolyami oldalon dolgozunk, ami  májusban indul el.

Krivarics Ditt a Régiből újat2015. tavasz – Megszületik a Régiből újat könyv ötlete. 

2015. november 27 – Könyvbemutató! Juhúúú!

2016. Szeptember 1. KÖLTÖZÉS az új házba!

2016. Szeptember 19. – Új tanfolyam indul TárolásTan néven!

2017. Március 16. – elindul a Találd meg az otthonod stílusát tanfolyam II.

2017. Október 3. – Új tanfolyam! A Tökéletes világítás

2018. tavasz – Régi házból új otthon c. második könyvem

2019. június – Megújul az immár 7 éves Lakberendezés alapjai tanfolyam