Helló! Örülök, hogy rám találtál!

online lakberendezesi kurzusok

Az, hogy itt vagy és a tanfolyamok iránt érdeklődsz, már félsiker! Az online lakberendezési tanfolyamok egy olyan tudást adnak, amivel kapuk és lehetőségek nyílnak ki előtted. Emellett pedig olyan magabiztosságra tehetsz szert, hogy, amikor a burkoló azt mondja „Hölgyem, azt úgy nem lehet„, akkor nem elbizonytalanodni fogsz, hanem kiállsz az elképzelésed mellett. Pontosan tudod, hogy az a jó megoldás és természetesen meg lehet csinálni, csak az „ahogy szokták” megoldás kényelmesebb a burkolónak…

A tanfolyamok nem csak tudást, információt adnak, de sok időt is spórolnak neked! Ha itt vagy, azt jelenti, hogy érdekel a téma, biztos vagyok benne, hogy órákat böngészel az internet bugyraiban. A sok elvesztegetett időben ugyan sok infót találsz – köztük sok téveset – de a lényegre, a rendszerre, az összefüggésekre, hogy egyben lásd az egészet, nem fogsz rábukkanni.

A tanfolyamok segítenek, ha építkezel, felújítasz, új lakásba költözöl, vagy ha csak egy kis változásra vágysz, de nem tudod, hogy indulj el.

Hogyan válassz az online lakberendezési tanfolyamok közül?

A tanfolyamokról általában:

Minden anyag online, itt az oldalon érhető el és regisztrációhoz kötött. Ha egyszer jelentkezel egy tanfolyamra, akkor mindenféle időkorlátozás nélkül eléred, ha belépsz az oldalra felhasználóneveddel. A saját tempódban haladhatsz, ismételhetsz, bármikor előveheted az anyagot, a világ másik felén is, 2 év múlva is.

Fontos, hogy ne maradj egyedül a kérdéseiddel! Ezért jött létre Közösségünk, egy zárt Facebook csoport formájában, aminek minden hallgató a tagja. Itt lehet véleményt, tanácsot kérni, lelépett kőművesen bosszankodni és új elérhetőségek után kutatni. Együtt örülünk, ha valaki beköltözött új otthonába és együtt sírunk az elrontott burkoláson. Itt mindig erőt és támogatást kapsz!

Jelenleg 8 különböző online lakberendezési kurzus érhető el:

  1. A lakberendezés alapjai
  2. TárolásTan
  3. Konyhatervezés
  4. A tökéletes világítás
  5. Találd meg az otthonod stílusát I.
  6. Találd meg az otthonod stílusát II.
  7. Dekoráció lépésről lépésre
  8. Otthon frissítés lépésről lépésre

Melyiket mikor válaszd?

 

a lakberendezes alapjaiA lakberendezés alapjai

Ahogy a nevében is szerepel, az egész alapja. Nem csak alaprajzról, tervezésről van benne szó, de a lakberendezés összefüggéseiről, a koncepció kialakításáról. Az alapszabályok mellett teljes áttekintést ad a lakberendezés egészéről, segít, hogy rendszerben lásd, megértsd az összefüggéseket, megismerd a munkálatok sorrendjét, szót ejtünk a kivitelezésről, a büdzsé kialakításáról.

Külön végigvesszük a lakás helyiségeit is, szóval mindenképpen EZZEL KEZDD!

 

lakberendezes tarolasTárolásTan

A tárolás megtervezéséről, kialakításáról szól, továbbá egy olyan fenntartható szemléletmódot adok át, amivel elkerülhetjük, hogy újra és újra felesleges holmikat halmozzunk fel a lakásban.

A tanfolyam minden esetben aktuális, nem csak akkor, ha valaki építkezik, felújít, de akkor is használható tudást kapsz, ha már egy kész lakásban élsz, csak egyszerűen nincs rendben a tárolásod vagy úgy érzed még javíthatnál rajta.

 

konyhatervezesKonyhatervezés

Szintén egy olyan tanfolyam, ami minden esetben felhasználható, ha konyha átalakításról van szó, akár már meglévő lakásban. A konyhatervezésnek és az ergonómiának szabályai vannak, aminek betartása kényelmes és jól használható konyhát eredményez.

Kicsi vagy szörnyű alaprajzzal megáldott konyhában pedig különösen fontos ezen szabályok ismerete, hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni az adott helyzetből. A szabályok nem ismerete minden esetben kisebb-nagyobb bakikat eredményez.

 

vilagitastervezesA tökéletes világítás

több szinten is segít a tanfolyam. Megtanítom hogyan készíts világítástervet, ennek szabályait, kapcsolók, konnektorok elhelyezését, stb. Ezt egy építkezés, felújítás esetén tudod alkalmazni.

Abban az esetben is segít, amikor nem kell a villanyhoz nyúlni – meglévő lakás, új lakás, de nem kell felújítani – hiszen a tervezés mellett ugyanolyan fontos, hogy hova milyen típusú lámpa kerül, abba milyen izzó és akkor a lámpa stílusáról és fókuszpont szerepéről még nem is beszéltünk. Sok mindent kell összehangolni, hogy a végén tökéletes világításunk legyen!

 

talald meg az otthonod stilusatTaláld meg az otthonod stílusát I

Óriási tananyag, erre a tanfolyamra épül rá a II. rész. Az első részben a stílustervezés alapjait, szabályait vesszük végig, aztán végigmegyünk a leggyakoribb és legnépszerűbb lakberendezési stílusokon, azok fajtáin, megnézzük mit mivel hogyan lehet keverni.

Melyik stílushoz milyen anyagok, színek, formák, textúrák passzolnak és mik azok a dolgok, amikkel nagyon mellé nyúlhatunk.

 

talald meg az otthonod stilusat II.Találd meg az otthonod stílusát II.

Az első rész folytatása, arra épül, ezért anélkül nem javaslom az elvégzését, hiszen egy csomó alapfogalmat abban tisztázunk. Az első rész után mindenképp ajánlom ennek is a meghallgatását, mert óriási az anyag, sok stílus kimaradt az elsőből.

A tanfolyam második részében pedig kimondottan az egyedi jellemzők kialakítására fókuszálunk, ennek az eszközeit vesszük végig. Ez elengedhetetlen, hogy otthonunk igazán minket tükrözzön és ne csak egy trendi sablonlakás legyen.

 

Minden tanfolyam teljesen önállóan is megállja a helyét, egy kerek egészet alkot, ugyanakkor tökéletesen kiegészítik egymást, nincsenek fedésben. Ismétlések természetesen előfordulnak, hiszen a különböző tanfolyamok témái szorosan kapcsolódnak egymáshoz, nem lehet őket élesen szétválasztani. Ha több tanfolyamra is szükség van, akkor célszerű a munkálatok sorrendjében elvégezni őket, természetesen mindig 2-3 lépéssel előrébb tartva, nem akkor amikor az adott munka már zajlik. Ennek megfelelően vannak fent sorba rakva a tanfolyamok.

Milyen sorrendben haladj?

Minden esetben a lakberendezés alapjaival kezdd! Ehhez szorosan kapcsolódik a TárolásTan. Ez nem ér rá később, mert a tárolással addig kell foglalkozni, amíg az alaprajz még képlékeny és alakítható. Ezeket követi a Konyhatervezés és a világítástervezés. Ezek mehetnek párhuzamosan is, fel is cserélhetőek, bár például konyhai világítást nem lehet kész konyhaterv nélkül tervezni. De ettől a lakás többi részén igen.

Van ugyan egy logikai sorrend, ugyanakkor ez itt-ott képlékeny. Ilyen szempontból például a sor végén van a kicsit színesebb tananyag, a Találd meg az otthonod stílusát I-II. Ennek ellenére szoktam javasolni, hogy ezt is lehet nézni a korai tervezési szakaszban, párhuzamosan ez első tanfolyamokkal. Egyrészt jó egy kis változatosság, a kicsit „szárazabb” tervezős anyag mellett, másrészt irgalmatlan sok infó van benne, amit időbe telik feldolgozni. Minden esetben először káosz keletkezik az ember fejében, és idő kell, hogy ez leülepedjen.